Kreatív Nyári Egyetem

Kreatív Nyári Egyetem

2014. augusztus 25-28. között került megrendezésre az első Kreatív Nyári Egyetem. Az ötletgazdag problémamegoldást célzó nyári egyetem célja a résztvevő hallgatók kreativitásának, kezdeményezőkészségének fokozása, valamint a csoportos problémamegoldás gyakorlatának elősegítése, illetve technológiai ötletek gyakorlati 2-4 fős csapatokban történő megvalósítása, majd prezentációja volt.

A Kreatív Nyári Egyetem helyszíne a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ, valamint a Bridge Hallgatói és Oktatói Klub volt.

A program rendkívül színes és változatos volt. Első nap, hétfőn a regisztráció és a sajtótájékoztató után Dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora, köszöntötte a résztvevőket. A délelőtt során meghallgathattak két előadást: egyet Lenkei Balázstól, a „Járműipari formatervezés és dizájn gondolkodás” címmel, valamint „A vállalkozóvá válás folyamata és a „lean start-up” módszertan” címűt Dr. Dőry Tibortól. A délután folyamán pedig Magyar Dániel tartott workshopot a kreatív problémamegoldás módszereiről. Ezen a napon tekinthették meg a hallgatók a Mobilis Interaktív Kiállítási Központot. Vacsoraként egy grill esten vettek részt a Bridge Hallgatói és Oktatói Klubban.

A második nap programja egy kommunikációs felkészítéssel kezdődött, majd az ebéd után egy mindenki számára nyitott kerekasztal beszélgetés vette kezdetét Veiszer Alinda moderálásával. A program a „Mit jelent a „start-up” életforma”címet kapta.

A harmadik és a negyedik napon, szerdán és csütörtökön Hackathon innovációs verseny volt Turcsán Tamás és Dehelán Gábor vezetésével. Itt a bevezető után kiválasztották, majd prezentálták az ötleteket a hallgatók, felépítették a csapatokat, meghallgatták a mentorok véleményét, valamint részt vettek egy pitch tréningen is.

Csütörtök délelőtt ezt a folyamatot némileg megszakítva ismét két előadáson vettek részt: Berta Zsolt - „Mit keres a befektető? A forráshoz jutás módszerei, különböző forrástípusok bemutatása”, valamint Berecz József - „Kockázati tőkebefektetések folyamata, a megállapodás lényeges elemei” címmel.

A délután további részében még lehetőségük volt befejezni a résztvevőknek projektjeiket, majd ezt szakmai zsűri előtt prezentálták. Az eredményhirdetést követően a rendezvény egy gálavacsorával zárult.

Vállalati

Események

Áramszünet 2018. augusztus 10. 07:00 - 15:00
Munkaszüneti nap 2018. augusztus 20.
Bejelentkezés a 2017/18. tanév I. félévére 2018. augusztus 24. 06:00 - 2018. szeptember 1. 23:00
Tantárgyválasztás a 2017/2018. tanév I. félévére 2018. augusztus 27. - 2018. szeptember 1.
Szenátusi Ülés 2018. szeptember 26.

Kiadványaink

Kutatási kapacitásokÉves Jelen