Bemutatkozás

Általánosságban az információbrókeri szolgáltatásról, ki az információbróker

Személyre szabottan, térítés ellenében szolgáltat információt. Az információbróker nagy hangsúlyt helyez a végtermék formai jegyeire, prezentál, ha kell , lefordítja az idegen nyelvű szövegeket, ha azt igényli a megbízója. Munkája az információs igények felkutatása, előrejelzése, majd referensinterjú készítése. Az információ legszélesebb körű beszerzése, elemzése, végül „csomagolása", a következtetések prezentálása, meglévő területek ismeretanyagainak ötvözése.

Információbrókeri szolgáltatás a Széchenyi István Egyetemen:

A gazdálkodó szervezetek jellemzően nagy információigénnyel bírnak, ám azok megszerzésének lehetősége meglehetősen korlátozott számukra. A vállalakozások többsége nem rendelkezik elegendő idővel és/vagy megfelelő erőforrással piaci helyzetük értékelésére, versenytársaik megfigyelésére, üzleti partnerek felkutatására és más, az eredményes működésükhöz feltétlenül szükséges információk megszerzésére. Információbróker-szolgáltatásunk a megrendelők nemcsak stratégiai, de a mindennapi, operatív céljainak eléréséhez szükséges információs és tudásháttér megteremtését szolgálja. Ügyfeleink igényeinek megfelelő, személyre szabott információkkal vagyunk képesek döntéseiket támogatni, számukra pénzt és időt takarítunk meg.

A győri Széchenyi István Egyetem Egyetemi Könyvtárában a jövő könyvtári és információs tendenciáit figyelembe véve felismerték annak jelentőségét, hogy az egyetemen felmerülő és a külső piaci információs igények kielégítését felvállalják. A hagyományos, mindenki számára szabadon és ingyenesen hozzáférhető információkon túl értéknövelt szolgáltatások létrehozásában gondolkodtak. A pénzügyi- és a szakképzett humán erőforrás hiánya miatt az információbróker szolgáltatás bevezetése váratott magára.

2009. július 1-jén Európai Uniós forrásból megalakult az egyetem berkeiben a Tudásmenedzsment Központ (TMK), amelynek céljai között az információbróker-szolgáltatás kialakítása is szerepelt. Az Egyetemi Könyvtárba 2009 őszén új munkatársak érkeztek, akik informatikus könyvtáros szakos, információbróker szakirányos bölcsész diplomával rendelkeztek. Tehát a korábban hiányzó erőforrások birtokában már lehetőség nyílt arra, hogy a két szervezeti egység együttműködésével megkezdődjön az ibróker szolgáltatás bevezetése.

 

Vállalati

Események

Bejelentkezés a 2018/19. tanév II. félévére 2019. január 24. 06:00 - 2019. február 2. 23:55
Vizsgaidőszak vége 2019. január 26. 00:00 - 01:00
MÉK Gazdász Bál 2019. január 26. 18:00 - 23:00
Szenátusi ülés 2019. január 28. 14:00 - 16:00

Kiadványaink

Kutatási kapacitásokÉves Jelen