Üzleti Modell verseny 2012 - Összefoglaló

Sikerrel zárult a SZE-Győr – PwC Üzleti modell verseny

 

A „SZE-Győr – PwC Üzleti modell verseny” keretében 2012. május 23-án hat hallgatói csapat mutatta be a Széchenyi István Egyetem Tudásmenedzsment Központjában szakmai zsűri előtt az általa kidolgozott üzleti modellt.

Az üzleti modell verseny célja innovatív üzleti ötletek gyakorlati megvalósításának és vállalkozások indításának a támogatása, amelyen 2-4 fős hallgatói csapatok vesznek részt. A csapatok kamarai mentorok segítségével két hónapon át dolgoztak az indítani tervezett vállalkozás részletes üzleti modelljén és a megvalósítás tervein. A mentorok, akik tapasztalt győri vállalkozók és vállalatvezetők, szakértelmükkel, tapasztalataikkal és üzleti kapcsolataikkal támogatták az általuk kiválasztott csapat munkáját.

A tervezett vállalkozások között vannak webes portált fejlesztő vállalkozás kezdeményezések: az egyik egyetemi információk megosztását segíti a hallgatók között (Campus Community), a másik a győri kerékpáros közösség összefogását célozza (Kerékpáros Győr). A többi négy vállalkozás kezdeményezés között van olyan csapat (TORI), amelyik exkluzív céges levélküldő szolgáltatás létrehozására törekszik, egy másik csapat (Black Widow) alternatív elektromos jármű fejlesztésére és egyedi gyártására jönne létre, a harmadik logisztikai tanácsadás és tréning szolgáltatást nyújt középvállalatoknak (L360-Inno Kft.), valamint a „joautot.hu” pedig használt autók vásárlását szeretné megkönnyíteni nem szakértő ügyfelei számára.

A csapatok a PricewaterhouseCoopers, a Primus Capital, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint az Egyetem képviselőiből álló szakmai zsűri előtt mutatták be színvonalas prezentációkkal a vállalkozásuk üzleti modelljét. A zsűri tagjai a szervezetük által felajánlott díjakkal jutalmazták az általuk legjobbnak ítélt csapatok munkáját. A PricewaterhouseCoopers által felajánlott szenior tanácsadást az L360-Inno Kft. nyerte el. A Primus Capital 200 000 forintos díját Bruckner Zoltán, a társaság ügyvezető igazgatója nyújtotta át a joautot.hu csapat tagjainak. Ez a csapat nyerte az egyetemi Tudásmenedzsment Központ díját is: féléves irodabérletet az egyetemi inkubátorházban. A Kamara díját, egy médiamegjelenést biztosító reklámcsomagot a Kerékpáros Győr kapta. A nyertes csapatok mindegyike a vállalkozás elindítására használja fel a díjakat és reméljük a továbbiakban céges sikereikről is be tudunk számolni.

Vállalati

Események

Nyári záróvizsga időszak 2019. június 19. 00:00 - 2019. június 28. 19:00
IX. Nemzetközi Mikroalga Szimpózium 2019. június 25. 00:00 - 2019. június 26. 01:00
Diplomaátadó ünnepély -MÉK 2019. június 28. 10:00 - 11:00
Vizsgaidőszak vége 2019. június 29.
Diplomaátadó ünnepély -DFK 2019. június 29. 10:00 - 11:00

Kiadványaink

Kutatási kapacitásokÉves Jelen