SZE-GYŐR – PwC Magyarország Üzleti Modell Verseny

A bejegyzés érvényessége lejárt!

Sikerrel zárult a SZE-Győr – PwC Üzleti modell verseny

 

A „SZE-Győr – PwC Üzleti modell verseny” keretében 2012. május 23-án hat hallgatói csapat mutatta be a Széchenyi István Egyetem Tudásmenedzsment Központjában szakmai zsűri előtt az általa kidolgozott üzleti modellt.

A második alkalommal megrendezett üzleti modell verseny célja innovatív üzleti ötletek gyakorlati megvalósításának és vállalkozások indításának a támogatása, amelyen 2-4 fős hallgatói csapatok vesznek részt. A csapatok kamarai mentorok segítségével két hónapon át dolgoztak az indítani tervezett vállalkozás részletes üzleti modelljén és a megvalósítás tervein. A mentorok, akik tapasztalt győri vállalkozók és vállalatvezetők, szakértelmükkel, tapasztalataikkal és üzleti kapcsolataikkal támogatták az általuk kiválasztott csapat munkáját.

A tervezett vállalkozások között vannak webes portált fejlesztő vállalkozás kezdeményezések: az egyik egyetemi információk megosztását segíti a hallgatók között (Campus Community), a másik a győri kerékpáros közösség összefogását célozza (Kerékpáros Győr). A többi négy vállalkozás kezdeményezés között van olyan csapat (TORI), amelyik exkluzív céges levélküldő szolgáltatás létrehozására törekszik, egy másik csapat (Black Widow) alternatív elektromos jármű fejlesztésére és egyedi gyártására jönne létre, a harmadik logisztikai tanácsadás és tréning szolgáltatást nyújt középvállalatoknak (L360-Inno Kft.), valamint a „joautot.hu” pedig használt autók vásárlását szeretné megkönnyíteni nem szakértő ügyfelei számára. A benyújtott pályaművek letölthetők innen (tömörítve).

A csapatok a PricewaterhouseCoopers, a Primus Capital, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint az Egyetem képviselőiből álló szakmai zsűri előtt mutatták be színvonalas prezentációkkal a vállalkozásuk üzleti modelljét. A zsűri tagjai a szervezetük által felajánlott díjakkal jutalmazták az általuk legjobbnak ítélt csapatok munkáját. A PricewaterhouseCoopers által felajánlott szenior tanácsadást az L360-Inno Kft. nyerte el. A Primus Capital 200 000 forintos díját Bruckner Zoltán, a társaság ügyvezető igazgatója nyújtotta át a joautot.hu csapat tagjainak. Ez a csapat nyerte az egyetemi Tudásmenedzsment Központ díját is: féléves irodabérletet az egyetemi inkubátorházban. A Kamara díját, egy médiamegjelenést biztosító reklámcsomagot a Kerékpáros Győr kapta. A nyertes csapatok mindegyike a vállalkozás elindítására használja fel a díjakat és reméljük a továbbiakban céges sikereikről is be tudunk számolni.

Vállalati

Események

Munkaszüneti nap 2018. október 22.
Munkaszüneti nap 2018. október 23.
Elektronikus ZH nap 2018. október 24.
MÉK Ünnepi Szenátusi Ülés 2018. október 25. 10:00 - 11:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. október 26. 00:00 - 2018. október 27. 23:00

Kiadványaink

Kutatási kapacitásokÉves Jelen