Hallgatók és oktatók közös találmányai

A SZE-Győr Tudásmenedzsment Központja kiemelt figyelmet fordít a tehetségek felkarolására, az innovatív ötletek támogatására. E törekvés jegyében immár harmadik alkalommal indulhattak a Széchenyi Duó alkotói pályázaton legalább egy hallgatóból és egy oktatóból álló csapatok találmányi ötleteikkel, s a szakmai zsűri által legjobbnak tartott tervek komoly anyagi támogatásban részesültek.

Amint Varga Rozáliától, a központ innováció-brókerétől megtudtuk, a megadott határidőig beérkezett pályázatok nagyszerű ötleteket tartalmaztak és összhangban álltak a pályázat kiemelt céljával, amely új szellemi alkotások, innovatív termékek és szolgáltatások létrehozását támogatja. A bírálóbizottság döntése alapján első helyezést ért el, s egymillió forint díjazásban részesült Molnár Viktor hallgató és Titrik Ádám oktató. A győztes páros pályatervének címe: „Hulladékgyűjtő edényzet ürítési rendjének fejlesztése telítettségi szintet jelző jeladó és vevő rendszer alkalmazásával". Második lett a Graffelner Tibor hallgató és Nagy Attila oktató duó - ők elektronikus rendszerű, mobil levegőszűrőt fejleszthetnek ki nyolcszázezer forintos támogatásból. Izgalmas találmány tervével került a dobogó harmadik fokára a Németh Krisztián és Gyenese István hallgatók, valamint dr. Horváth Péter és Nagy Attila oktatók által alkotott csapat. Hétszázezer forintot kapnak versenyzongora billentését emuláló midi-keyboard fejlesztésére.

Amíg a nyertes csapatok belekezdenek terveik megvalósításába, a Tudásmenedzsment Központ hamarosan meghirdeti a Széchenyi Duó alkotói pályázat újabb, negyedik fordulóját, melyet az Európai Unió és a magyar állam által támogatott pályázatból finanszíroz az intézmény. Az eddig elkészült találmányokkal pedig április 15-én az egyetem laborépületében rendezendő II. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás során ismerkedhetnek meg közelebbről az érdeklődők.

(Forrás: Győri Nap)

Vállalati

Események

Nyári ügyeleti rend 2019. július 29. 00:00 - 2019. augusztus 20. 23:00
Melegvíz szolgáltatás szünetelése 2019. augusztus 6. 03:00 - 20:00
Szorgalmi időszak kezdete 2019. szeptember 9.

Kiadványaink

Kutatási kapacitásokÉves Jelen