TMK hírlevél - 2012. október

TMK Hírlevél

2012. Október


TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0010: „Tehetséggondozási rendszer és a tudományos-képzési műhelyek fejlesztése a Széchenyi István Egyetemen"- altémavezetői beszámoló

Az Egyetem vezetése előtt 2012. szeptember 24-én került sor a projekt elmúlt egy évében megvalósult eredmények bemutatására. A projektben résztvevő doktori iskolák, szakkollégiumok, valamint a TMDK mozgalom képviselői egy-egy rövid prezentációban ismertették eddigi eredményeiket. A projekt elmúlt egy évében szakkönyvek vásárlásával, eszközök beszerzésével, a hallgatók és oktatók számára konferenciákon és tanulmányutakon való részvétel támogatásával járult hozzá az egyetem kiválósági programjának megvalósításához. Az altémák támogatása hosszú távon hozzájárul az egyetem hazai és nemzetközi versenyképességének növeléséhez, s ezáltal hírnevének emeléséhez.

A projektről bővebb információ elérhető az alábbi linken: http://tamop422b.sze.hu/

Business Experience - Svájci együttműködés

A Széchenyi István Egyetem és az University of Applied Sciences and Arts Western Switzerland közös pályázatot adott be, amelynek célja az egyetemisták vállalkozásindítását segítő képzési program adaptációja, és ezen keresztül a munkahelyteremtés ösztönzése. A projekt keretében a tudásvállalkozások indítását segítő képzési anyaghoz kapcsolódó tudás és tapasztalat kerül átadásra a két intézmény között. Az együttműködés elsődleges célja a svájci partneregyetem képzési programjának alapos megismerése és megfelelő átdolgozása a győri képzés beindításához.

Szellemi tulajdonvédelem a Széchenyi István Egyetem -VIVACE rendezvény

A Tudásmenedzsment Központ a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával (SZTNH) közösen 2012. október 17-én közös rendezvényt szervez, melynek témája a Szellemi tulajdonvédelem a Széchenyi István Egyetemen. A rendezvény során az oktatóknak és hallgatóknak lehetőségük nyílik megismerkedni a SZTNH szolgáltatásaival, valamint azokkal a szervezetekkel, munkatársakkal, akik az egyetem keretein belül igyekeznek segítséget nyújtani a szellemi alkotások hasznosításában.

Várjuk a jelentkezéseket az alábbi linken:

http://tmk.sze.hu/szellemi-tulajdonvedelem

Innovatív TMDK díj

A Széchenyi István Egyetem Tudásmenedzsment Központja 100.000 Ft értékű díjat és szolgáltatáscsomagot kíván felajánlani a leginnovatívabb megoldást bemutató és a legnagyobb hasznosítási lehetőséggel bíró TMDK dolgozatok készítői számára. A díj a TMDK pályázók körében kerül meghirdetésre. A beérkezett pályázatok alapján a Tudásmenedzsment Központ munkatársai külső szakértők bevonásával választják ki a nyertest. A díj átadására a TMDK ünnepélyes eredményhirdetésekor kerül sor.

 

Az egyetemi inkubátor hírei


Felpörög a munka az egyetemi inkubátorban

A májusi megnyitást követően fellendült az érdeklődés az egyetem inkubátor iránt: október 1-jével több fejlesztői csapat is bérleti szerződést kötött. A beköltözők között van a Campus Community, a CONGEN, a Camphora Consulting, és használja az irodákat a SZEnergy Team valamint a Szintézis-Net is. A Campus Community webes portálja az egyetemi információk megosztását segíti, a CONGEN műszaki fejlesztéssel és egyedi alkatrészek gyártásával foglalkozik, a Camphora Consulting pedig internetes biztonsági megoldások testre szabását hallgatók bevonásával végzi. A SZEnergy Team alternatív közlekedési eszközök fejlesztésén dolgozik, a Szintézis-Net pedig hallgatókkal együttműködve szeretne szoftvereket fejleszteni az egyetemen.

Az inkubátorról, valamint a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokról az alábbi linken juthatnak információhoz: http://tmk.sze.hu/inkubator-koncepcio

Enterprise JAVA tanfolyam

A Szintézis-NET Kft. az egyetemi inkubátorral "Enterprise JAVA" tanfolyamot indít. A tanfolyamon bemutatásra kerül, hogyan épül fel egy robosztus, skálázható, szerver oldali JAVA alapú rendszer, illetve a hozzá kapcsolódó vékony kliens architektúra. A tanfolyamon részt vevő hallgatók közül a Szintézis-NET Kft. szeretne kiválasztani néhány főt, akiknek felajánlja a részvételt egy, az egyetemi inkubátorban induló, valós szoftver fejlesztési projektben, és ezeknek a hallgatóknak ösztöndíjat is ajánl a projektben való részvétel idejére. A képzésről bővebb információ elérhető az alábbi linken: http://tmk.sze.hu/szintezis-net-java

 

Vállalati

Események

Nyári ügyeleti rend 2019. július 29. 00:00 - 2019. augusztus 20. 23:00
Melegvíz szolgáltatás szünetelése 2019. augusztus 6. 03:00 - 20:00
Szorgalmi időszak kezdete 2019. szeptember 9.

Kiadványaink

Kutatási kapacitásokÉves Jelen