TMK hírlevél - 2013. február

TMK Hírlevél

2013. február


Újabb TÁMOP projekt a Tudásmenedzsment Központ gondozásában

A TudásSZEtt – Tudomány- és tudásdisszeminációs tevékenységek a Széchenyi István Egyetemen (TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0056) című pályázat a Széchenyi István Egyetem és konzorciumi partnere, az Universitas-Győr Nonprofit Kft. együttműködésében valósul meg. A 2012. december 1-én elindult projekt célja az egyetemen létrejött tudományos, kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek megismertetése a hazai és nemzetközi tudományos közösséggel, valamint azok bemutatása a szélesebb értelemben vett közvélemény számára.


Lezárult az EURIS Open Research Platform című projekt

A 2012. december 31-én lezárult EURIS Open Research Platform című INTERREG IV projekt célja egy olyan eszköz megalkotása volt, melynek elsődleges feladata a technológia transzfer folyamatok elősegítése.

A projekt keretében létrehozott nyílt innovációs platform elérhető itt.

A projekt kutatási eredményeit összegző műhelytanulmány magyar és angol nyelven jelent meg.


7. Széchenyi Duó alkotói pályázat felhívás

A Tudásmenedzsment Központ hetedik alkalommal hirdeti meg a Széchenyi Duó alkotói pályázatot, amelyre legalább egy oktató és legalább egy hallgató közös alkotására irányuló pályaművekkel lehet nevezni. A pályázat nyertesei egy-egy ötlet „deszkamodelljének” elkészítéséhez és bemutatásához kapnak anyagi támogatást.

A nyertes csapatoknak 3 hónap áll rendelkezésükre, hogy a pályázatban foglaltakat megvalósítsák.

Jelentkezés és további információ elérhető itt.


2. SZE-Győr-PwC Magyarország Üzleti Modell Verseny felhívás

A Tudásmenedzsment Központ a PwC Magyarország Kft.-vel együttműködve második alkalommal hirdeti meg az egyetem hallgatói körében az üzleti modell versenyt, melynek célja üzleti ötletek gyakorlati megvalósításának és vállalkozások indításának a támogatása.

A versenyre az alábbi témakörökhöz kapcsolódó ötlettel, koncepcióval lehet jelentkezni:

-          járműiparhoz és intelligens közlekedéshez kapcsolódó új termékek, alkatrészek, termelékenységet javító technológiák;

-          informatika, média- és webtechnológiák: különböző fogyasztói csoportok igényeit kielégítő hardverek és alkalmazások;

-          egyéb termékek és szolgáltatások: különbözői fogyasztói csoportok igényeire épülő új megoldások.

A legjobb pályázatokat a Széchenyi István Egyetem pénzjutalommal is díjazza: az első helyezett 300 000 Ft, a második 200 000 Ft, a harmadik 100 000 Ft jutalamban részesül. A versenyt támogató PricewaterhouseCoopers és a Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara további értékes különdíjakat ajánlottak fel.

A pályázatokat 2013. február 22. 12:00 óráig lehet leadni a Tudásmenedzsment Központ irodájában, a kiválasztott csapatok pedig március 6-án kezdhetik meg a mentorokkal a közös munkát. Jelentkezés és további információ elérhető itt.

Vállalati

Események

Levelező oktatás kontaktóráinak időpontjai 2019. április 26. 13:30 - 2019. április 27. 19:30
Nyugdíjas Egyetem 3. előadás 2019. április 29. 10:00 - 11:00
Szenátusi Ülés 2019. április 29. 14:00 - 15:00
Lányok Napja - Győr 2019. április 30.

Kiadványaink

Kutatási kapacitásokÉves Jelen