TMK hírlevél - 2013. június

TMNK HÍRLEVÉL

2013. május-június


Design Thinking Master Class

2013. május 6-7. között a TMNK szervezésében Katja Tschimmel és Gijs van Wulfen portugál, illetve holland trénerek vezetésével zajlott a Design Thinking címmel alkotói program. A képzés célja, hogy a hallgatók képessé váljanak a tervezők gondolkodásmódjának adaptálására és felhasználására bármilyen szakterületen, követve azokat a lépéseket, melyeket a tervezők is bejárnak projektjeik során. A kurzuson a hallgatói csoportok lépésről lépésre a gyakorlatban követhették végig a tudatos tervezés fázisait az ötlet megfogalmazásától a termék létrehozásán át az üzleti modell kidolgozásáig.  

 

2. SZE-GYŐR-PwC Üzleti Modell Verseny

A 2013. május 8-án lebonyolított nyilvános prezentációval ért véget a 2013 februárjában, immáron második alkalommal meghirdetett SZE-GYŐR-PwC Magyarország Kft. Üzleti Modell Versenye. Öt hallgatói csapat kapott lehetőséget üzleti modelljének szakmai zsűri előtt való bemutatására. A bírálók között a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a PwC Magyarország Kft., X-Tech Ventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt, illetve a Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. képviselői szerepeltek. A zsűri döntése alapján az alábbi csapatok kerültek díjazásra:

I. díj: 300.000 Ft

Csapattagok: Mitsyk Sándor, Pozsonyi Norbert, Várdai Attila

Pályamunka: EXLLN - ONLINE INTERAKTÍV ALKALMAZÁSOK NEM CSAK MÉRNÖKÖKNEK

II. díj: 200.000 Ft

Csapattagok: Körmöczi Levente, Sarkadi-Nagy Balázs

Pályamunka: GYALOGOS ÉRZÉKELÉS MEGÚJULÓ ENERGIÁVAL

III. díj: 100.000 Ft

Csapattagok: Tóth Kinga, Hennel Tivadar, Kapitány Endre

Pályamunka: TODYBUS.COM

A verseny következő felhívása 2014. tavaszán várható.


Lezárult a Student Enterprise Program

A TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0010 azonosítójú projekt keretében lebonyolított Student Enterprise Program záróbeszámolója 2013. május 9-én került megrendezésre a Tudásmenedzsment és Nemzetközi Kapcsolatok Központ tárgyalótermében. A három csapat mentoraik segítségével három hónapon keresztül dolgozott az Audi Motor Hungária Kft. által kiírt projektfeladatokon.  A kurzust eredményesen elvégző hallgatók egy olyan oklevelet kaptak, amelyet a kurzust vezető Prof. H. Kirk Downey professzor is aláírt. A program terveink szerint a jövő évben is folytatódni fog.

 

 „Mentor Klub” 2. laborbemutató: Anyagvizsgáló Laboratórium

A TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0056 projekt keretében a Tudásmenedzsment Központ egy olyan „Mentor Klub” létrehozását tűzte ki célul, amely elősegíti a kapcsolatok építését az egyetemi oktatók, kutatók és laborok, valamint az egyetemmel együttműködő vagy együttműködni szándékozó vállalatok vezetői és szakemberei között.

Május 22-én az Anyagvizsgáló Laboratórium vezetője, Hargitai Hajnalka és munkatársai mutatták be a laboratórium eszközparját, vizsgálatait és referenciáit. A környékbeli vállalalatok számos képviselőjét érdekelték a mechanikai és anyagszerkezeti vizsgálatok, különösen a roncsolásmentes vizsgálati módszerek.

Ősztől az Egyetem további laborjainak bemutatására kerül sor: várhatóan a csomagolástechnikai és a rádiófrekvenciás vizsgálólaboratórium mutatkozik be.

 

Junior Professzori Klub - Dr. Dőry Tibor előadása

A klubestek célja a közösségi élet fellendítése a Széchenyi István Egyetemen, melynek eredményeképp a fiatal kollégák jobban megismerhetik egymást. A meghívott professzorok, oktatók saját kutatói életpályájukat mutatják be a fiatalabb korosztály számára, mesélnek tapasztalataikról az oktatói pálya szépségeiről és nehézségeiről. A rendezvény a szorgalmi időszakban havonta egyszer kerül megrendezésre. A tavaszi szemeszter utolsó klubestjét 2013. június 3-án rendezték meg az Irodalmi Kávézóban. A vendég Dr. Dőry Tibor egyetemi docens, a Tudásmenedzsment Központ igazgatója volt, aki „A jövő egyeteme” címmel tartotta meg előadását. 

Vállalati

Események

Munkaszüneti nap 2018. október 22.
Munkaszüneti nap 2018. október 23.
Elektronikus ZH nap 2018. október 24.
MÉK Ünnepi Szenátusi Ülés 2018. október 25. 10:00 - 11:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. október 26. 00:00 - 2018. október 27. 23:00

Kiadványaink

Kutatási kapacitásokÉves Jelen