TMK hírlevél - 2013. június

TMNK HÍRLEVÉL

2013. május-június


Design Thinking Master Class

2013. május 6-7. között a TMNK szervezésében Katja Tschimmel és Gijs van Wulfen portugál, illetve holland trénerek vezetésével zajlott a Design Thinking címmel alkotói program. A képzés célja, hogy a hallgatók képessé váljanak a tervezők gondolkodásmódjának adaptálására és felhasználására bármilyen szakterületen, követve azokat a lépéseket, melyeket a tervezők is bejárnak projektjeik során. A kurzuson a hallgatói csoportok lépésről lépésre a gyakorlatban követhették végig a tudatos tervezés fázisait az ötlet megfogalmazásától a termék létrehozásán át az üzleti modell kidolgozásáig.  

 

2. SZE-GYŐR-PwC Üzleti Modell Verseny

A 2013. május 8-án lebonyolított nyilvános prezentációval ért véget a 2013 februárjában, immáron második alkalommal meghirdetett SZE-GYŐR-PwC Magyarország Kft. Üzleti Modell Versenye. Öt hallgatói csapat kapott lehetőséget üzleti modelljének szakmai zsűri előtt való bemutatására. A bírálók között a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a PwC Magyarország Kft., X-Tech Ventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt, illetve a Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. képviselői szerepeltek. A zsűri döntése alapján az alábbi csapatok kerültek díjazásra:

I. díj: 300.000 Ft

Csapattagok: Mitsyk Sándor, Pozsonyi Norbert, Várdai Attila

Pályamunka: EXLLN - ONLINE INTERAKTÍV ALKALMAZÁSOK NEM CSAK MÉRNÖKÖKNEK

II. díj: 200.000 Ft

Csapattagok: Körmöczi Levente, Sarkadi-Nagy Balázs

Pályamunka: GYALOGOS ÉRZÉKELÉS MEGÚJULÓ ENERGIÁVAL

III. díj: 100.000 Ft

Csapattagok: Tóth Kinga, Hennel Tivadar, Kapitány Endre

Pályamunka: TODYBUS.COM

A verseny következő felhívása 2014. tavaszán várható.


Lezárult a Student Enterprise Program

A TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0010 azonosítójú projekt keretében lebonyolított Student Enterprise Program záróbeszámolója 2013. május 9-én került megrendezésre a Tudásmenedzsment és Nemzetközi Kapcsolatok Központ tárgyalótermében. A három csapat mentoraik segítségével három hónapon keresztül dolgozott az Audi Motor Hungária Kft. által kiírt projektfeladatokon.  A kurzust eredményesen elvégző hallgatók egy olyan oklevelet kaptak, amelyet a kurzust vezető Prof. H. Kirk Downey professzor is aláírt. A program terveink szerint a jövő évben is folytatódni fog.

 

 „Mentor Klub” 2. laborbemutató: Anyagvizsgáló Laboratórium

A TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0056 projekt keretében a Tudásmenedzsment Központ egy olyan „Mentor Klub” létrehozását tűzte ki célul, amely elősegíti a kapcsolatok építését az egyetemi oktatók, kutatók és laborok, valamint az egyetemmel együttműködő vagy együttműködni szándékozó vállalatok vezetői és szakemberei között.

Május 22-én az Anyagvizsgáló Laboratórium vezetője, Hargitai Hajnalka és munkatársai mutatták be a laboratórium eszközparját, vizsgálatait és referenciáit. A környékbeli vállalalatok számos képviselőjét érdekelték a mechanikai és anyagszerkezeti vizsgálatok, különösen a roncsolásmentes vizsgálati módszerek.

Ősztől az Egyetem további laborjainak bemutatására kerül sor: várhatóan a csomagolástechnikai és a rádiófrekvenciás vizsgálólaboratórium mutatkozik be.

 

Junior Professzori Klub - Dr. Dőry Tibor előadása

A klubestek célja a közösségi élet fellendítése a Széchenyi István Egyetemen, melynek eredményeképp a fiatal kollégák jobban megismerhetik egymást. A meghívott professzorok, oktatók saját kutatói életpályájukat mutatják be a fiatalabb korosztály számára, mesélnek tapasztalataikról az oktatói pálya szépségeiről és nehézségeiről. A rendezvény a szorgalmi időszakban havonta egyszer kerül megrendezésre. A tavaszi szemeszter utolsó klubestjét 2013. június 3-án rendezték meg az Irodalmi Kávézóban. A vendég Dr. Dőry Tibor egyetemi docens, a Tudásmenedzsment Központ igazgatója volt, aki „A jövő egyeteme” címmel tartotta meg előadását. 

Vállalati

Események

Levelező oktatás kontaktóráinak időpontjai 2019. április 26. 13:30 - 2019. április 27. 19:30
Nyugdíjas Egyetem 3. előadás 2019. április 29. 10:00 - 11:00
Szenátusi Ülés 2019. április 29. 14:00 - 15:00
Lányok Napja - Győr 2019. április 30.

Kiadványaink

Kutatási kapacitásokÉves Jelen