TMNK Hírlevél október


Tudásmenedzsment és Nemzetközi Kapcsolatok Központ Hírlevél

2013. október


Career Advantage program a Széchenyi István Egyetemen

A 2013 tavaszi félévbenán sikerrel lezajlott Student Enterprise Program folytatásaként idén szeptemberben a Tudásmenedzsment és Nemzetközi Kapcsolatok Központ elindította a Career Advantage című programját. Egy szemeszteren keresztül diákcsapatok dolgoznak egy-egy helyi vállalat (jelesül az AUDI, Rába, SMR és a PwC) által definiált projektfeladaton. A feladatok eredményes elkészítésében Prof. Kirk Downey, a Texas Christian University (USA) egykori dékánja és magyar segítői támogatják, „mentorálják” a négy hallgatói csapatot. A hallgatók megoldási javaslataikat 2013. december elején mutatják be nyilvános prezentáción a feladatot kitűző vállalati vezetők előtt.
A képzésről további információ elérhető itt.
A program nyitórendezvényéről készült video elérhető itt.

 

8. Széchenyi Duó alkotói pályázat

2013/2014. tanév őszi félévében immáron nyolcadik alkalommal került meghirdetésre az oktatók és hallgatók együttműködésére épülő Széchenyi Duó alkotói pályázat. Szeptember 30-ig összesen 19 csapat nyújtott be értékelésre pályamunkát. Az október 7-én lezajlott bírálaton a szakmai zsűri összesen bruttó 1.200.000 Ft-ot ítélt oda négy csapat számára ötletük prototípusának megvalósításához, melyre három hónap áll rendelkezésükre.
A pályázat eredménye elérhető itt.
A Széchenyi Duó következő felhívása 2014. februárjában várható.

 

I. Science Café: Palkovics László és Földesi Péter jövőképe

Nagy érdeklődés közepette zajlott a Széchenyi István Egyetem az első Science Café az Irodalmi Kávézóban 2013. szeptember 23-án este. A rendezvény vendége előadói Dr. Palkovics László akadémikus, az intézmény Járműipari Kutató Központjának (JKK) kutatóprofesszora és Dr. Földesi Péter rektor voltak. A beszélgetés témája egyetemünk jövője volt a járműipar területén.

 

Sikeresen lezajlott a Kutatók Éjszakája 2013.

A Széchenyi István Egyetem idén szeptember 27-én (pénteken) tárta ki kapuit a tudomány iránt érdeklődőknek. Több mint 2500 látogató tisztelte meg laboratóriumainkat, előadásainkat, melyből 900 kis- és nagyiskolás vett részt a kiskutatók akadályversenyén. Gratulálunk a nyerteseknek, köszönjük a részvételt!
A kiskutatók akadályversenyének eredménye, valamint a Kutatók Éjszakájáról készült képek elérhetők itt.

 

Új egyetemi kiadványok

2013. szeptember 25-én, az Akadémiai Nap kísérőprogramjaként került sor az egyetem új kiadványainak bemutatójára, amelyek célja az intézmény tudásvagyonának a nyilvánosság felé történő bemutatása. Az „Éves jelentés 2013” az egyetem 2011-2012. évben végzett tudományos tevékenységét hivatott bemutatni szervezeti, illetve tanszéki szintekre lebontva. A „Kutatási kapacitások és eszközök 2013” átfogóan mutatja be egyetemünk kutatási infrastruktúráját, laboratóriumainkat, az ott található jelentősebb kutatási eszközöket és mérőberendezéseket azok részletes specifikációjával és a kontaktszemélyekkel.
A kiadványok elektronikus változata elérhető az alábbi linkeken:
Éves jelentés 2013
Kutatási kapacitások és eszközök 2013

 

Erasmus pályázati felhívások az oktatók és az adminisztratív személyzet számára

A Széchenyi István Egyetem pályázatot hirdet max. 1 hetes ERASMUS szerződéses partnerintézménynél tett oktatói kiutazás költségének támogatására. A kiutazás célja kizárólag oktatás lehet.
A jelentkezési lapokat  2013. október 28-ig kell eljuttatni a TMNK Nemzetközi Irodába (IS. 101).
Bővebb információ és a jelentkezési lap elérhető itt

Az adminisztratív személyzet mobilitásának célja, hogy az intézmény adminisztratív állományában dolgozó kollégák képzési célú mobilitását elősegítse, a támogatott a mobilitás során az intézmény egésze számára hasznosítható tapasztalatokat, jó gyakorlatokat szerezzen.
A jelentkezési lapokat  2013. október 28-ig kell eljuttatni a TMNK Nemzetközi Irodába (IS. 101).Bővebb információ és a jelentkezési lap elérhető itt. 


Innovációs Díj 2013 felhívás

Hagyományteremtő módon, első alkalommal 2011-ben került átadására a SZE-Győr Innovációs Díj, ami az egyetemi innovációs folyamatokban résztvevő munkatársaink, oktatóink és kutatóink fokozott erkölcsi elismerését célozza.
Rektor Úr jóváhagyásával 2013-ban is kihirdetésre kerül a felterjesztési felhívás. A korábbi két év gyakorlatához igazodva, a díj a Magyar Tudomány Ünnepe egyetemi központi rendezvényén, 2013. november 6-án kerül átadásra.
A felterjesztési javaslatokat a mellékelt adatlapok kitöltésével 2013. október 31. 12.00 óráig kell leadni a Rektori Hivatal Titkárságán Szabados Eszternek.
További részletek elérhetőek itt.

 

Az Év Kutatónője, 2013 díj pályzati felhívás

Hagyományteremtő módon, első alkalommal 2013-ban kerül átadására a „Az Év Kutatónője, 2013” díj, ami az egyetemünk kutatási tevékenységében kiemelkedően aktív és eredményes hölgy oktatóink és kutatóink fokozott erkölcsi elismerését célozza.
Rektor Úr jóváhagyásával 2013-ban is kihirdetésre kerül a felterjesztési felhívás. A korábbi két év gyakorlatához igazodva, a díj a Magyar Tudomány Ünnepe egyetemi központi rendezvényén, 2013. november 6-án kerül átadásra.
A felterjesztési javaslatokat a mellékelt adatlapok kitöltésével 2013. október 31. 12.00 óráig kell leadni a Rektori Hivatal Titkárságán Szabados Eszternek.
További részletek elérhetőek itt.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vállalati

Események

Munkaszüneti nap 2018. október 22.
Munkaszüneti nap 2018. október 23.
Elektronikus ZH nap 2018. október 24.
MÉK Ünnepi Szenátusi Ülés 2018. október 25. 10:00 - 11:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. október 26. 00:00 - 2018. október 27. 23:00

Kiadványaink

Kutatási kapacitásokÉves Jelen